EN SON EKLENENLER

recent
Ad Inside Post

Eğlenceli Matematik Soruları (Çok Komik)

Eğlenceli Matematik Soruları (Çok Komik)
Asgari ücretle çalışan biri , maaşının 3 ‘ te 2 ‘ siyle ev kirasını ödemekte , geri kalanın 4 ‘ te 3 ‘ üyle faturaları yatırmakta ve 1 adet balonlu sakız almaktadır . Artan bozukluklarla zıkkımın karekökünü çarparsa kaç liralık çekirdek alabilir ?

A ) Bir külah
B ) Çekirdek sevmemelidir
C ) Çekirdek yerine pasta alsın
D ) Bakkalın veresiye verdiği kadar
E ) Beni ilgilendirmez

2 metre derinliğindeki bir havuz 2 tane muslukla 5 saatte dolmaktadır . Sular aniden kesilince , bir tane bile faturanın ödenmediği anlaşıldığında havuz kaç saatte doğmamaktadır ?


A ) Abonesine bağlı
B ) Tanıdığını bağlı
C ) İndim Havuz Başına ‘ yı söyleyene kadar
D ) Yağmur yağana kadar
E ) Banane

8 kişilik bir ailenin masrafı , ay başında eve giren paranın 3 katıdır . Ay ortasında maaşın % 99 ‘ u bitince babanın gözü 360 derece dönmektedir . Evin babası çığırından çıkınca kaç kalır ?


A ) 5 yıldan 10 yıla kadar hapis
B ) Bir kasa limon
C ) Tek böbrek
D ) Eksi bir
E ) Huni

Melahat ‘ in yaşı Nebahat ‘ ın yaşının 2 katıdır . Bu yüzden Nebahat ‘ ı çekememektedir . Günün 3 ‘ te 2 ‘ sinde Nebahat ‘ ı çekiştiren Melehat hiç durmadan Nebahat ‘ in kuyusunu kazmakta ve kendisine 180 kilometre hızla nazar değdirmeye çalışmaktadır . Bir gün Nebahat ‘ in 36 parçalık yemek takımını 30 ‘ u aniden kırılmıştır . Bunun sorumlusu kimdir ?

A ) Bush

B ) Artçı deprem

C ) Melahat ‘ in nazarı

D ) Örümcek adam

E ) Kadir İnanır

Bir otobüste ayakta duranların sayısı oturanların sayısından bayağı fazladır . Ayakta duranlardan 25 tanesi oturanların hepsine pis pis bakmaktadır . Otobüsteki bütün pencereler kapalıdır ve 80 kilometre hızla yoldaki bütün çukurlara giren şoför , 2 dakikada 1 sigara yakmaktadır . Bu sırada otobüsteki 5 adet çocuk hiç durmadan ağlamakta ve dakka başı duran otobüsten kimse inmemekte , her defasında 18 kişi binmektedir . Böyle bir otobüste köfte ekmek yiyen birinin dayak yeme ihtimali yüzde kaçtır ?

A ) Yüzde bin

B ) Epey

C ) Ne kadar köfte o kadar dayak

D ) Yüzde çoktur

E ) Hepsi


Eğlenceli Matematik Soruları (Çok Komik) Reviewed by Unknown on 8.11.15 Rating: 5
All Rights Reserved by sevimli matematik © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.