EN SON EKLENENLER

recent
Ad Inside Post

Matematik Eğlenerek Öğrenilecek

  Matematik Eğlenerek Öğrenilecek



Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuri Can Aksoy, matematik dersini eğitsel dijital oyunlar yardımıyla öğrenciler için eğlenceli hale dönüştürecek


Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Nuri Can Aksoy, öğrencilerin korkulu rüyası olan matematik dersini eğitsel dijital oyunlar yardımıyla eğlenceli hale dönüştürecek.

Bayburt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, öğretim görevlisi Aksoy'un, matematik eğitiminde yürüttüğü doktora tez çalışmasında, öğrencilerin ve velilerin korkulu rüyası olan matematik dersini eğlenceli hale dönüştürmeyi amaçladığı belirtildi.

Çalışmada, "eğitsel dijital oyun tabanlı öğrenme" tekniğiyle matematik derslerinde öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmek, öğrendikleri bilgilerin kalıcılığını artırmak ve yeni bilgiler öğrenmelerinin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu hedefleri gerçekleştirirken öğrencilerin oyun yaşlarında olmasının gözetilmesi ve her kazanıma farklı bir eğitsel dijital oyun oynamalarının sağlanmasıyla öğrencilere matematik dersine yönelik olumlu tutum kazandırılacağı öngörülmektedir. Bu pilot çalışma kent merkezindeki Mahmut Kemal Yanbeğ Ortaokulunda 6. sınıf öğrencileri ile yapılacak ve biri deney, diğeri kontrol grubu olmak üzere 40 öğrenci üzerinde gerçekleştirilecek. Deney grubundaki öğrenciler matematik derslerinde eğitsel dijital oyunla tanışacak ve kontrol grubundaki öğrencilerle çalışma sonunda akademik başarıları, matematiğe karşı olan tutumları karşılaştırılarak eğitsel dijital oyunların öğrenciler üzerinde oluşturduğu sonuçlar ortaya konulacak." - Bayburt






Matematik Eğlenerek Öğrenilecek Reviewed by halis demirci on 30.9.13 Rating: 5
All Rights Reserved by sevimli matematik © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.